"Possibilities for use of persimmon (Diospyros kaki L.) fiber in ice cream production", Tuba Erkaya Kotan, Halil İbrahim Akgül, Elif Dağdemir, Mustafa Şengül, Bayram Ürkek, Zeynep Gürbüz, (23.10.2017-25.10.2017), 19th International Conference Onfood Processing Technology, 2017
"Kolostrum Tozu", Mustafa Şengül, Halil İbrahim Akgül, (22.10.2015-24.10.2015), Myt 2015 Mühendislikte Yeni Teknolojiler Sempozyumu, 2015
"Ballı Kaymağın Duyusal ve Kalite Nitelikleri", Hüseyin Serencam, Ayla Arslaner, Halil İbrahim Akgül, (05.09.2017-08.09.2017), The 2nd International Science Symposium“science Festival, 2017, 2017
"Tereyağindan Ekzopolisakkarit (EPS) Üreten Laktik Asit Bakterisi İdentifikasyonu", Halil İbrahim Akgül, Enes Dertli, Mustafa Şengül, (21.09.2017-23.09.2017), International Conference on Advanced Engineering Technologies, 2017
"DETERMINATION OF SOME QUALITY PARAMETERS OF TRABZON BUTTERS", Mustafa Şengül, Halil İbrahim Akgül, (21.09.2017-23.09.2017), International Conference on Advanced Engineering Technologies, 2017
"Microbiological quality of Erzurum butter", Halil İbrahim Akgül, Mustafa Şengül, Tuba Erkaya Kotan, Bayram Ürkek, (09.05.2018-12.05.2018), I. International Agricultural Science Congress, 2018
"Bayburt Karın Kaymağı", Ayla Arslaner, Halil İbrahim Akgül, (24.10.2013-26.10.2013), The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, 2013
"Relationship Between Colour and Some Quality Parameters of Butter", Halil İbrahim Akgül, Mustafa Şengül, (19.09.2019-21.09.2019), 3. International Conference on Advanced Engineering Technologies, 2019
"Atatürk Üniversitesi Ziraat İşletme Müdürlüğü Pilot Süt ve Ekmek Fabrikası", Sorumlu Gıda Mühendisi, 2011-2013, Kamu
"Erzurum da Piyasaya Sunulan Tereyağlarının Bazı Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi", Araştırmacı, Bayburt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 23.06.2015-23.06.2016, 37500 TÜRK LİRASI
"Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Pilot Süt Fabrikasına Gelen Çiğ Sütlerin Kalitesinin Belirlenmesi", Profesör, Gümüşhane Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 04.06.2016-15.08.2018, 15000, 00 TÜRK LİRASI
"GÜMÜŞHANE İLİNE BAĞLI YAYLALARDA ÜRETİLEN LOR PEYNİRLERİNDEN EKZOPOLİSAKKARİT (EPS) ÜRETEN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN İDENTİFİKASYONU VE ÜRETTİKLERİ EPSLERİN YAPISAL ÖZELLİKLERİ İLE ANTİOKSİDAN KAPASİTELERİNİN BELİRLENMESİ", Profesör, Bayburt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 18.03.2019-26.03.2020, 38282, 72 TÜRK LİRASI
"Güvem eriği Prunus Spinosa L İlavesinin Dondurmanın Bazı Fizikokimyasal ve Antioksidan Özellikleri Üzerine Etkisi", Araştırmacı, Bayburt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 23.06.2015-23.06.2016, 30000 TÜRK LİRASI
"Bayburt Karın Kaymağı Ürün Karakteristiklerinin Belirlenmesi ve Üretim Standardizasyonu", Araştırmacı, Bayburt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 20.03.2014-15.11.2016, 25300 TÜRK LİRASI
"TEREYAĞINDAN İZOLE EDİLECEK LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNDE HOMOPOLİMERİK VE HETEROPOLİMERİK EKZOPOLİSAKKARİT (EPS) ÜRETEN TÜRLERİN MOLEKÜLER METOTLAR İLE AÇIĞA ÇIKARILMASI", Yardımcı Doçent, Bayburt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 30.12.2015-26.10.2017, 30000 TÜRK LİRASI
"Trabzon Hurması Diospyros kaki L Lifinin Dondurma Üretiminde Kullanım İmkânları", Doçent, Gümüşhane Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 23.06.2015-11.04.2017, 29971, 72 TÜRK LİRASI