Lecturer PhD Kübra Çinar Topçu

"Influence of Lactobacillus reuteri on internal organ weight, performance and meat quality of Japanese quail (Coturnix coturnix japonica) under heat stress", Emre Tekce, Bülent Bayraktar, Vecihi Aksakal, Enes Dertli, Aybike Kamiloğlu, Kübra Çinar Topçu, Hacer Kaya, Çiğdem Takma, Nazan Yasulergezer, European Poultry Science, 2020

"Biodiversity and characterization of gram-positive, catalase-positive cocci isolated from pastırma produced under different curing processes", Kübra Çinar Topçu, Mükerrem Kaya, Güzin Kaban, Kübra Fettahoğlu, Turkısh Journal of Veterınary Anımal Scıences, 2019

"Genotypic Identification of Lactic Acid Bacteria in Pastirma Producedwith Different Curing Processes", Kübra Çinar Topçu, Güzin Kaban, Kübra Fettahoğlu, Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 2019

"Identification And Characterization Of Lactic Acid Bacteria Isolated From Sucuk, A Traditional Turkish Dry- Fermented Sausage", Kübra Çinar Topçu, Güzin Kaban, Bilge Sayın, Medine Güllüce, Mehmet Karadayı, Mükerrem Kaya, Journal of Bıotechnology, 2018

"Response of Japanese quails (Coturnix coturnix japonica) to dietary inclusion of Moringa oleifera essential oil under heat stress condition", Emre Tekce, Bülent Bayraktar, Vecihi Aksakal, Enes Dertli, Aybike Kamiloğlu, Kübra Çinar Topçu, Çiğdem Takma, Mehmet Gül, Hacer Kaya, Italian Journal of Animal Science, 2020

"Antagonistic activities of lactic acid bacteria isolated from Pastirma", Kübra Çinar Topçu, Mükerrem Kaya, Güzin Kaban, Journal of Bıotechnology, 2016

"Effects of an essential oil mixture added to drinking water for temperature-stressed broilers: performance, meat quality, and thiobarbituric acid-reactive substances", Emre Tekce, Kübra Çinar Topçu, Bülent Bayraktar, Çiğdem Takma, Mehmet Gül, Journal of Applıed Poultry Research, 2020

"Farklı Kürleme Sıcaklıkları ve Kürleme Ajanları Kullanılarak Üretilen Pastırmalardan Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu ve İdentifikasyonu", Kübra Çinar Topçu, Güzin Kaban, (28.04.2015-30.04.2015), 2. Tarım ve Gıda Kongresi, 2015

"Laktik Asit Bakterilerinin Antagonistik Aktivitelerinin Belirlenmesinde Kullanılan Teknikler", Kübra Çinar Topçu, Aybike Kamiloğlu, Güzin Kaban, (22.10.2015-24.10.2015), Mühendislikte Yeni Teknolojiler Sempozyumu, 2015

"Control of the Formation of Biogenic Amines in Fermented Meat Products", Aybike Kamiloğlu, Kübra Çinar Topçu, Makbule Sarı, (26.04.2018-29.04.2018), International Congress on Engineering And Life Science, 2018

"Genotypic identification of yeast from pastırma", Mükerrem Kaya, Kübra Çinar Topçu, Güzin Kaban, Kübra Fettahoğlu, (27.09.2017-29.09.2017), 3nd International Symposium on Fermented Meat, 2017

"Technological properties of coagulase negative Staphylococci isolated from sucuk, a traditional dry-fermented sausage", Güzin Kaban, Medine Güllüce, Mehmet Karadayı, Kübra Çinar Topçu, Bilge Sayın, Mükerrem Kaya, (27.09.2017-29.09.2017), 3nd International Symposium on Fermented Meat, 2017

"Sıcaklık Stresi Altında Beslenen Broiler İçme Sularına Katılan Esansiyel Yağ Aside Karışımının Bağırsak Ph ve Mikroflorası Üzerine Etkisi", Emre Tekce, Kübra Çinar Topçu, Bülent Bayraktar, Çiğdem Takma, Mehmet Gül, (25.08.2018-26.08.2018), Ahtamara I. Uluslararası Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, 2018

"Effects of Essential Oil Mixture to some Hematological Blood Parameters of Broiler Water underTemperature Stress", Emre Tekce, Bülent Bayraktar, Mehmet Gül, Kübra Çinar Topçu, (25.04.2018-27.04.2018), 1st Internatıonal Gap Agrıculture And Lıvestock Congress, 2018

"Lactic Acid Bacteria in Emulsified Meat Products", Kübra Çinar Topçu, Güzin Kaban, Kübra Fettahoğlu, (10.11.2016-13.11.2016), International Congress on Food of Animal Origin-ındustry Partnership, 2016

"Investıgatıon of The Effect of Some Herbal Extracts On Erythrocyte Dıstrıbutıon Wıdths Of BroılerInduced By Heat Stress", Bülent Bayraktar, Emre Tekce, Mehmet Gül, Kübra Çinar Topçu, (25.04.2018-27.04.2018), 1st Internatıonal Gap Agrıculture And Lıvestock Congress, 2018

"Antioxidant Properties of Lactic Acid Bacteria Isolated/Identified from Pastırma", Kübra Çinar Topçu, Güzin Kaban, (19.09.2019-21.09.2019), International Conference on Advanced Engineering Technologies, 2019

"The Effects Of Different Levels Of Tarragon (artemisia Dracunculus) On Microbiological Properties Of Sucuk (turkish Dry Fermented-sausage)", Aybike Kamiloğlu, Kübra Çinar Topçu, Tuğba Elbir, (26.04.2018-29.04.2018), International Congress on Engineering And Life Sciences, 2018

"Investigation of the Effect of Some Plant Extracts on Serum Lipase Used in Drinking Waters atDifferent Rates in Heat Stress Induced Broilers", Bülent Bayraktar, Emre Tekce, Mehmet Gül, Kübra Çinar Topçu, (25.04.2018-27.04.2018), 1st Internatıonal Gap Agrıculture And Lıvestock Congress, 2018

"Effect of Modified Atmosphere Packaging on Color and Sensory Properties of Pastırma Produced with Different Chloride Salts", Güzin Kaban, Mükerrem Kaya, Barış Yalınkılıç, Kübra Çinar Topçu, Kübra Fettahoğlu, (01.10.2015-04.10.2015), The 3rd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, 2015

"Sıcaklık Stresi Altında Beslenen Broiler Içme Sularına Katılan Esansiyel Yağ Aside Karışımının Bazı Kan Parametreleri Üzerine Etkisi", Emre Tekce, Bülent Bayraktar, Mehmet Gül, Kübra Çinar Topçu, (03.05.2018-06.05.2018), Ulusllararası Tarım Kongresi (utak 2018), 2018

"Effect Of Tarragon (artemisia Dracunculus) On Sensory And Oxidative Properties Of Kavurma", Aybike Kamiloğlu, Kübra Çinar Topçu, Sibel Yalçınkaya, Hami Ergi, Menekşe Ateş (26.04.2018-29.04.2018), International Congress on Engineering And Life Sciences, 2018

"Kürleme Ajanlarının Pastırmanın Mikrobiyal Florasına Etkileri", Kübra Çinar Topçu, Güzin Kaban, Kübra Fettahoğlu, (16.10.2014-17.10.2014), 3. et Ürünleri Çalıştayı, 2014

"Effect of Marinating with Vegetables on Sensorial and Thermal Properties of Beef", Aybike Kamiloğlu, Tuğba Elbir, Kübra Çinar Topçu, (19.09.2019-21.09.2019), International Conference on Advanced Engineering Technologies, 2019

"PASTIRMA ÜRETİMİNDE LAKTİK ASİT BAKTERİ FLORASINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER", Kübra Çinar Topçu, Güzin Kaban, Kübra Fettahoğlu, (16.10.2014-17.10.2014), 3. et Ürünleri Çalıştayı et Ürünleri Üretiminde İnovasyon, 2014

"Laboratuvar Teknikleri", Önlisans, Türkçe, 3

"İçecek Teknolojisi", Önlisans, Türkçe, 2

"Bölüm Başkanı"

"Aydıntepe Meslek Yüksekokulu Disiplin Kurulu", Üye

"Aydıntepe Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu", Yönetim Kurulu Üyesi

"Aydıntepe Meslek Yüksekokulu Kurulu", Üye

"Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi 2.liği", ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, Üniversite, Türkiye

"Atatürk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm 2.liği", ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, Üniversite, Türkiye

"2228-B Yüksek LisansÖğrencileri için Doktora BursProgramı", Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Diğer, Türkiye

"Isıl İşlem Görmüş Sucuk Üretiminde Starter Kültür Kullanımının Biyojen Amin Oluşumuna Etkisi", Profesör, Bayburt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 16.12.2014-16.12.2015, 33.000, 00 TÜRK LİRASI

"Bayburt yöresinde yetiştirilen Tarhun (Artemisia dracunculus) baharatının fermente sucuk üretiminde kullanımının, ürünün kalite özellikleri üzerine etkisinin araştırılması", Yardımcı Doçent, Bayburt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 15.06.2017-15.09.2018, 4.978, 52 TÜRK LİRASI

"Pastırmadan Mayaların İzolasyonu ve İdentifikasyonu", Profesör, Bayburt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 30.12.2013-30.12.2014, 30 000, 00 TÜRK LİRASI

"Geleneksel sucuklardan izole edilen laktik asit bakteri ve koagülaz negatif stafilokok suşlarının starter kültür olarak kullanım imkanları (TAGEM-13/ARGE/7)", Profesör, Atatürk Üniversitesi, Diğer Kamu Kuruluşları (yükseköğretim Kurumları Hariç), Tamamlandı, 27.06.2013-27.06.2017, 188213

"Sıcaklık Stresi Altında Beslenen Keklik Ve Bıldırcın Rasyonlarına Farklı Dozlarda İlave Edilen Probiyotik Ve Moringa Olifera Uçucu Yağının Besi Performansı, Bağırsak Mikroflorası Ve Et Kalitesi Üzerine Etkisi", Profesör, Bayburt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 07.12.2018-17.02.2020, 10, 000 TÜRK LİRASI

"Sıcaklık stresi altında beslenen broylerlerin içme sularına Farklı Seviyelerde ilave edilen uçucu yağ asidi karışımının besi performansı, kan serumu, et kalitesi ve bağırsak mikroflorası üzerine etkileri", Yardımcı Doçent, Bayburt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 26.11.2017-04.06.2018, 9441 TÜRK LİRASI

"Kürleme Sıcaklığı ve Kürleme Ajanının Pastırmanın kalitatif özelliklerine Etkileri", Profesör, Bayburt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 10.07.2013-10.07.2014, 22.500, 00 TÜRK LİRASI

"Pastırma Üretim Aşamalarında Maya Florasındaki Değişimlerin Belirlenmesi", Profesör, Bayburt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 10.07.2014-10.07.2015, 45.000, 00 TÜRK LİRASI

"Pastırmadan İzole Edilen ve Tanımlanan Laktik Asit Bakteri Suşlarının Probiyotik ve Teknolojik Özellikleri", Profesör, Bayburt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 29.05.2018-04.09.2019, 22.954, 34 TÜRK LİRASI

Academic resume information on profile page is provided by YÖKSİS.
2019 Doktor Öğretim Üyesi Aydıntepe Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü, Bayburt Üniversitesi
2015 - 2019 Doktora Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği (dr), Atatürk Üniversitesi
2014 - 2019 Araştırma Görevlisi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Bayburt Üniversitesi
2012 - 2014 Yüksek Lisans Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği (yl) (tezli), Atatürk Üniversitesi
2008 - 2012 Lisans Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Atatürk Üniversitesi