Research Assistant Doctor Tuğba Elbir

"Conjugated Linoleic Acid and İmportance in Health", Hasan Hüseyin Kara, Tuğba Elbir, Hüseyin Serencam, Ayhan Dağdelen, (06.04.2014-10.04.2014), European Conference For Academic Disciplines, 2014

"Effect of Marinating with Vegetables on Sensorial and Thermal Properties of Beef", Aybike Kamiloğlu, Tuğba Elbir, Kübra Çinar Topçu, (19.09.2019-21.09.2019), International Conference on Advanced Engineering Technologies, 2019

"Some Physochemical Properties and Emulsion Forming Properties of Wheat Germ", Hüseyin Gençcelep, Tuğba Elbir, Mustafa Onur Yüzer, (26.04.2018-29.04.2018), International Congress on Engineering And Life Science, 2018

"Kırmızı Ette Miyoglobin ve Lipid Oksidasyonları Arasındaki Etkileşimler", Mustafa Onur Yüzer, Hüseyin Gençcelep, Tuğba Elbir, (21.09.2017-23.09.2017), 2nd International Conference on Advanced Engineering Technologies, 2017

"Some Properties of Fresh and Dried Oyster Mushroom (Pleurotus ostreatus)", Hüseyin Gençcelep, Tuğba Elbir, Mustafa Onur Yüzer, (26.04.2018-29.04.2018), Congress on Engineering And Life Science, 2018

"Enzyme-Assisted Extraction Methods For Oil Extraction From Oilseeds", Tuğba Elbir, Hüseyin Gençcelep, Mustafa Onur Yüzer, (21.09.2017-23.09.2017), International Conference on Advanced Engineering Technologies, 2017

"The Effects Of Different Levels Of Tarragon (artemisia Dracunculus) On Microbiological Properties Of Sucuk (turkish Dry Fermented-sausage)", Aybike Kamiloğlu, Kübra Çinar Topçu, Tuğba Elbir, (26.04.2018-29.04.2018), International Congress on Engineering And Life Sciences, 2018

"The Effects of Various Drying Methods on The Bioactive Properties and Vegetable Oil Stability of Tarragon (Artemisia Dracunculus)", Hasan Hüseyin Kara, Tuğba Elbir, (26.11.2016-27.11.2016), 16th International Scientific Conference on Food Engineering And Biotechnology, 2016

"Et Ürünlerinde Koruyucu Ajan Olarak Propolis", Tuğba Elbir, Aybike Kamiloğlu, Ayşenur Tarhan, Habibe Memiş (02.05.2019-05.05.2019), Mas Internatıonal Conferenceon Mathematıcs-engıneerıng-naturalmedıcal Scıences-v, 2019

"Ak Dutun Morus alba L Besin Değeri ve Beslenmedeki Önemi", Tuğba Elbir, Ayşen Babacan, Hasan Hüseyin Kara, (10.10.2012-12.10.2012), Türkiye 11. Gıda Kongresi, 2012

"Seasonal Changes in Fatty Acid Composition and Isothermal Crystallization Mechanism of Cow milk Fat Produced From Sweet Cream", Tuğba Elbir, Oya Özkanlı, Ahmet Kaya, (23.09.2012-26.09.2012), 10th Eurofed Lipid Congress, 2012

"Seasonal Changes in Fatty Acid Composition and Colour of Cow Milk Fat Produced from Sweet Cream", Tuğba Elbir, Oya Özkanlı, Ahmet Kaya, (18.09.2011-21.09.2011), 9th Eurofed Lipid Congress, 2011

"Oleojeller ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı", Tuğba Elbir, Hüseyin Gençcelep, Mustafa Onur Yüzer, (21.09.2017-23.09.2017), International Conference on Advanced Engineering Technologies, 2017

"Çay Tohum Yağının Önemli Biyoaktif Bileşenleri", Tuğba Elbir, Hasan Hüseyin Kara, (28.04.2015-30.04.2015), iç Anadolu Bölgesi, 2015

"The Agelong Taste Of Bayburt Kokoç And Sweet Soup", Sebahat Öztekin, Hasan Hüseyin Kara, Tuğba Elbir, (24.10.2013-26.10.2013), The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, 2013

"Uçucu Yağların Yemeklik Bitkisel Yağlar Üzerindeki Antioksidan Aktiviteleri", Hasan Hüseyin Kara, Tuğba Elbir, Sebahat Öztekin, Ayhan Dağdelen (02.10.2013-04.10.2013), iç Anadolu Bölgesi 1, 2013

"Yağı Azaltılmış Tavuk Köftelerinde Kuşburnu (Rosa Canina L.) Kullanımının Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi", Aybike Kamiloğlu, Tuğba Elbir, Habibe Memiş, Ayşenur Tarhan, (02.05.2019-05.05.2019), Mas Internatıonal Conferenceon Mathematıcs-engıneerıng-naturalmedıcal Scıences-v, 2019

"Farklı yöntemlerle kurutulan Bayburt Yöresi Tarhun (Artemisia Dracunculus L.) bitkisinin fonksiyonel nitelikler ve bitkisel yağ stabilitesine etkisi bakımından araştırılması", Araştırmacı, Bayburt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 21.05.2015-21.11.2015, 10.000 TÜRK LİRASI

"Bayburt yöresinde yetiştirilen Tarhun (Artemisia dracunculus) baharatının fermente sucuk üretiminde kullanımının, ürünün kalite özellikleri üzerine etkisinin araştırılması", Yardımcı Doçent, Bayburt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 15.06.2017-15.09.2018, 4.978, 52 TÜRK LİRASI

"Gıda Bilimi ve Mühendisliginde Nanoteknolojik Uygulamaların Gelistirilmesi çin Fiziki Alt Yapı Olusturma Projesi", Doçent, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 20.11.2015-06.12.2016, 249983 TÜRK LİRASI

"Farklı bölgelere ait arı poleninin bazı biyoaktif nitelikleri ve bitkisel yağ stabilitesine etkisi bakımından araştırılması", Doktor Öğretim Üyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 08.09.2016-09.01.2018, 32553.77 TÜRK LİRASI

Academic resume information on profile page is provided by YÖKSİS.
2014 - 2020 Doktora Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği (dr), Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2012 Araştırma Görevlisi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Bayburt Üniversitesi
2009 - 2012 Yüksek Lisans Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği (yl) (tezli), Gaziantep Üniversitesi
2004 - 2009 Lisans Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Gaziantep Üniversitesi