Doktor Öğretim Üyesi Emin Mercan

"Effect of different levels of pine honey addition on physicochemical, microbiological and sensory properties of set-type yoghurt", Emin Mercan, Nihat Akın, International Journal of Dairy Technology, 2017

"Hava Sirkülasyonlu Fırın, Mikrodalga ve Halojen Lamba ile Kavurmanın Susamda Salmonella İnaktivasyonu Üzerine Etkisi", Durmuş Sert, Emin Mercan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi, 2019

"Effect of different levels of grapeseed (Vitis vinifera) oil addition on physicochemical, microbiological and sensory properties of set-ype yoghurt", Emin Mercan, Durmuş Sert, Emrah Karakavuk, Nihat Akın, International Journal of Dairy Technology, 2017

"Effects of milk somatic cell counts on some physicochemical and functional characteristics of skim and whole milk powders", Durmuş Sert, Emin Mercan, Serdar Aydemir, Mustafa Civelek, Journal of Dairy Science, 2016

"Impact of exopolysaccharide production on functional properties of some Lactobacillus salivarius strains", Emin Mercan, Durmuş Sert, Mustafa Tahsin Yılmaz, Enes Dertli, İspirli Hümeyra, Archives of Microbiology, 2015

"Effect of high-pressure homogenisation on viscosity, particle size and microbiological characteristics of skim and whole milk concentrates", Emin Mercan, Durmuş Sert, Nihat Akın, International Dairy Journal, 2018

"Determination of powder flow properties of skim milk powder produced from high-pressure homogenization treated milk concentrates during storage", Emin Mercan, Durmuş Sert, Nihat Akın, Lwt, 2018

"Characterisation of lactic acid bacteria from Turkish sourdough and determination of their exopolysaccharide EPS production characteristics", Enes Dertli, Emin Mercan, Muhammet Arıcı, Mustafa Tahsin Yılmaz, Osman Sağdıç, Lwt - Food Science And Technology, 2016

"Fatty acid profile and quality specifications of chocolate spreads", Hasan Hüseyin Kara, Abdullah Çağlar, Emin Mercan, Gökçen Gök, Sultan Taşbaş, Merve Arslan, Archiv Fur Lebensmittelhygiene, 2014

"Characterization of lactic acid bacteria from yogurt like product fermented with pine cone and determination of their role on physicochemical textural and microbiological properties of product", Durmuş Sert, Emin Mercan, Enes Dertli, Lwt - Food Science And Technology, 2017

"Production of skim milk powder by spray-drying from transglutaminase treated milk concentrates: Effects on physicochemical, powder flow, thermal and microstructural characteristics", Durmuş Sert, Emin Mercan, Betül er, International Dairy Journal, 2019

"Effect of ultrasonic treatment on reduction of Esherichia coli ATCC 25922 and egg quality parameters in experimentally contaminated hens shell eggs", Durmuş Sert, Ali Aygün, Emrah Torlak, Emin Mercan, Journal of The Science of Food And Agriculture, 2013

"Teknofonksiyonel Yönleriyle Laktik Asit Bakterileri", Emin Mercan, Enes Dertli, Hümeyra İspirli, Fatmanur Demirbaş, (22.10.2015-23.10.2015), Mühendislikte Yeni Teknolojiler (myt-2015), 2015

"Eritme Tuzu Kullanım Oranının Peynir Tozlarının Bazı Kalite Özelliklerine Etkisinin Belirlenmesi", Durmuş Sert, Emin Mercan, (11.10.2019-13.10.2019), IV. Insac International Agriculture, Forest And Aquaculture Sciences Congress, 2019

"Effect of Ozone Treatment on the Colour, Antioxidant Capacity, Phenolic Content and MicrobialPopulation of Pomegranate Juice", Gamze Üçok, Durmuş Sert, Emin Mercan, (19.09.2019-21.09.2019), 3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ıcadet), 2019

"Çiğ sütte penisilin g konsantrasyonu üzerine ozon gazı uygulamasının etkisi", Sert Durmuş, Torlak Emrah, Mercan Emin (07.11.2013-09.11.2013), 8. Gıda Mühendisliği Kongresi, 2013

"yağlı ve yağsız süt konsantrelerinin vizkozite değerlerine yüksek basınç homejenizasyonunun etkisinin belirlenmesi", Nihat Akın, Durmuş Sert, Emin Mercan, (25.05.2017-26.05.2017), 1.ulusal Sütçülük Kongresi, 2017

"Effect of ultrasonic washing on reduction of escherichia coli in shell eggs depending on contamination times", Durmuş Sert, Emin Mercan, Ali Aygün, (26.10.2016-28.10.2016), 1st International Mediterraneanscience And Engineering Congress, 2016

"Monitoring of Aluminum Content in Strained Yogurt Production Line", Durmuş Sert, Emin Mercan, (04.10.2019-06.10.2019), The International Aluminium-themed Engineering And Natural Sciences Conference “ıatens-2019, 2019

"Gıda Kaynaklı Zehirlenme ve Enfeksiyonlar: Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar", Durmuş Sert, Emin Mercan, Ahmet Ünver, (11.10.2019-13.10.2019), IV. Insac International Agriculture, Forest And Aquaculture Sciences Congress, 2019

"Pekmez Powder Production by Spray DryingTechnology with Niro Atomizer Type Pilot DryingUnit", Durmuş Sert, Emin Mercan, Emrah Karakavuk, (10.05.2017-12.05.2017), International Conference on Advances And Innovations in Engineering, 2017

"Süt endüstrisinde yüksek basınç uygulamasının etkileri", Mercan Emin, Akın Nihat, Karakavuk Emrah (15.11.2012-16.11.2012), Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, 2012

"Development of Bacterial Biofilms in the Milk Processing Line and Prevention Methods", Durmuş Sert, Emin Mercan, (05.10.2016-07.10.2016), Xıv. International Corrosion Symposium (korsem 2016), 2016

"Sticking and Caking Properties of Lactose", Durmuş Sert, Emin Mercan, Emrah Karakavuk, (15.05.2017-17.05.2017), International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences And Technologies (ıcafof 2017 Cappadocia / Turkey)., 2017

"Effect of microbiological quality of raw milk on the properties of milk powder", Sert Durmuş, Torlak Emrah, Mercan Emin (03.09.2013-06.09.2013), The 1st International Porous And Powder Material Symposium & Exhibition, 2013

"Utilization of Transglutaminase Enzyme in Dairy Industry", Durmuş Sert, Emin Mercan, Betül er, (27.07.2018-29.07.2018), 1. International Technological Sciences And Design Symposium, 2018

"Biodiversity of LAB species in Turkish sourdough", Enes Dertli, Emin Mercan, Muhammet Arıcı, Mustafa Tahsin Yılmaz, Osman Sağdıç, (30.09.2015-02.10.2015), 6th Sourdough Symposium, 2015

"Geleneksel torba yoğurt üretimi ve bileşimi", Sert Durmuş, Akın Nihat, Mercan Emin (15.04.2010-17.04.2010), The 1st International Symposium on “traditional Foods From Adriatic to Caucasus, 2010

"Cold Plasma Applications in Food Industry", Emine Okumuş, Emin Mercan, (09.05.2018-12.05.2018), I. International Agricultural Science Congress, 2018

"Eşek sütü ve insan sağlığındaki önemi", Sert Durmuş, Mercan Emin (07.11.2013-10.11.2013), Uluslararası 2. Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, 2013

"Antibiyotik kalıntılarının süt endüstrisinde meydana getirdiği sorunlar", Sert Durmuş, Mercan Emin (15.11.2012-16.11.2012), Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, 2012

"The Egg Sector and Trends Affecting the Sector", Durmuş Sert, Emin Mercan, Yaşkır Merve, (19.09.2019-21.09.2019), 3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ıcadet), 2019

"Kekik Suyu İlaveli Ayranların Sinerezis ve Viskozite Değerlerinde Meydana Gelen Değişimlerin Belirlenmesi", Durmuş Sert, Emin Mercan, Hakan Vatansev, (21.09.2017-23.09.2017), II. International Conference on Advanced Engineering Technologies, 2017

"Konya ili süt sektörü sorunları ve çözüm önerileri", Sert Durmuş, Civelek Mustafa, Mercan Emin (14.11.2013-16.11.2013), Ulusal Kop Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, 2013

"Susam yağı (Sesami Oleum) ilave edilerek üretilen set tip yoğurtların antioksidan aktivitesi toplam fenolik madde miktarı ve renk değerleri arasındaki ilişkinin belirlenmesi", Sert Durmuş, Akın Nihat, Mercan Emin, Arslan Derya (21.05.2009-23.05.2009), Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, 2009

"Determination of the Effect of Probiotic Yoghurt Serum Containing Lactobacillus acidophilus on the Growth of Aspergillus flavus Micelles and Aflatoxin B1 Formation", Durmuş Sert, Emin Mercan, (04.10.2019-06.10.2019), The International Aluminium-themed Engineering And Natural Sciences Conference “ıatens-2019, 2019

"Yüksek Basınç Homojenizasyon Uygulanmış Süt Konsantrelerinden Üretilen Süt Tozlarının AkışFaktörlerinin Belirlenmesi", Emin Mercan, Durmuş Sert, Nihat Akın, (21.09.2017-23.09.2017), II. International Conference on Advanced Engineering Technologies, 2017

"Biodiversity of Lactic Acid Bacteria in Turkish Sourdough and Genotypic Determination of Their Exopolysaccharide EPS Production Characteristics", Enes Dertli, Emin Mercan, Muhammet Arıcı, Mustafa Tahsin Yılmaz, Osman Sağdıç, Safa Karaman, (01.10.2015-04.10.2015), The 3rd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, 2015

"A traditional dairy product kurut", Mercan Emin, Karakavuk Emrah, Akın Nihat (24.10.2013-26.10.2013), The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, 2013

"Gıda Kimyası", Lisans, Türkçe, 2

"Moleküler Biyoloji ve Genetik", Lisans, Türkçe, 2

"Gıda Biyolojisi", Lisans, Türkçe, 3

"iş Hayatında İngilizce", Lisans, Türkçe, 2

"Gıda Teknolojisi", Lisans, Türkçe, 3

"Süt Yan Ürünler Teknolojisi", Lisans, Türkçe, 2

"Gıda Endüstrisi Makineleri", Lisans, Türkçe, 3

"Enka Süt A.ş.", Vardiya Mühendisi, 2010-2011, Ticari (özel)

"Yayın teşvik ödülü", TÜBİTAK, Kamu, Türkiye

"Ekşi Hamurun Fonksiyonel Karakteristikleri Üzerine Ekzopolisakkarit (EPS) Üretiminin Rolü", Yardımcı Doçent, Bayburt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 01.07.2016-01.05.2017, 11000 TÜRK LİRASI

"Geleneksel Yollarla Üretilen Yoğurt ve Peynirlerden Laktik Asit Bakterilerinin LAB izolasyonu ve probiyotik potansiyellerinin araştırılması", Araştırmacı, Bayburt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 25.02.2015-25.02.2016, 20000 TÜRK LİRASI

"Yüksek hidrostatik basınç ve ultrasound uygulanmış sütten üretilen beyaz peynirlerde olgunlaşma esnasında meydana gelen değişimlerin belirlenmesi", Yardımcı Doçent, Bayburt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 18.04.2013-17.10.2017, 80000 TÜRK LİRASI

"Püskürtülerek Kurutulan Süt Tozlarının Teknolojik Özellikleri Üzerine Süt Somatik Hücre Sayısının Etkisi", Araştırmacı, Bayburt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 09.09.2013-31.12.2015, 100000 TÜRK LİRASI

Profil sayfasında yer alan akademik özgeçmiş bilgileri YÖKSİS tarafından sağlanmaktadır.
2019 Doktor Öğretim Üyesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Bayburt Üniversitesi
2013 - 2019 Doktora Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği (dr), Selçuk Üniversitesi
2011 - 2019 Araştırma Görevlisi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Bayburt Üniversitesi
2010 - 2013 Yüksek Lisans Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği (yl) (tezli), Selçuk Üniversitesi
2006 - 2010 Lisans Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Selçuk Üniversitesi