Doktor Öğretim Üyesi Fatma Cebeci

"", Synthesis of 7-Azaindole Based Carbohydrazides and 1,3,4-Oxadiazoles; Antioxidant Activity, α-Glucosidase Inhibition Properties and Docking Study, Izgi, S.; Sengul, I.,F; Sahin, E.; Koca, M. S.; Cebeci, F.; Kandemir H., J. Mol. Struct., 2021

"Avocado–Soybean Unsaponifiables: A Panoply of Potentialities to Be Exploited", Fatma Cebeci, Beraat Özçelik, Bahare Salehi, Antonio Rescigno, Tinuccia Dettori, Daniela Calina, Anca Oana Docea, Laxman Singh, Mohammed Bhia, Beirami Amirreza Dowlati, Javad Sharifi-rad, Farukh Sharopov, c Cho William, Natalia Martins, Biomolecules, 2020

"The matrix effect of blueberry, oat meal and milk on polyphenols, antioxidant activity and potential bioavailability", Fatma Cebeci, Neşe Şahin Yeşilçubuk, International Journal of Food Sciences And Nutrition, 2013

"Discovery of a Bacterial Glycoside Hydrolase Family 3 (GH3) beta-Glucosidase with Myrosinase Activity from a iCitrobacter/i Strain Isolated from Soil", Fatma Cebeci, Abdulhadi Albaser, Eleanna Kazana, Mark h Bennett, Vıjıtra Luang ın, Pietro d Spanu, John t Rossiter, Journal of Agricultural And Food Chemistry, 2016

"Akrilamid oluşum mekanizması ve azaltma stratejileri", Neşe Şahin Yeşilçubuk, Fatma Cebeci, Dünya Gıda, 2011

"Identification of Proteins Possibly Involved in Glucosinolate Metabolism in L. agilis R16 and E. coli VL8", Fatma Cebeci, Vıjıtra Luang ın, Arjan Narbad, Mark h Bennet, John t Rossiter, The Protein Journal, 2015

"Antimicrobial Potential of Lactic Acid Bacteria Isolated From Pickles", Fatma Cebeci, Burcu Bazu Çırpıcı, (22.12.2017-25.12.2017), 6th International Molecular Biology And Biotechnology Congress (molbıotech), 2017

"Biotransformation of glucosinolates by human gut bacteria to Bioactive Isothiocyanates", Fatma Cebeci, Melinda Mayer, John t Rossiter, Richard Mithen, Arjan Narbad (13.09.2016-15.09.2016), Food Bioactives And Health, 2016

"Glucosinolate Metabolism by bacterial enzymes.", Fatma Cebeci, Melinda Mayer, John t Rossiter, Richard Mithen, Arjan Narbad (12.10.2015-15.10.2015), Glucosinolates And Beyond, 2015

"Glucosinolate Metabolism by bacterial myrosinase-like enzymes", Fatma Cebeci, Anna Pigram, Melinda Mayer, John t Rossiter, Richard Mithen, Arjan Narbad (16.06.2014-19.06.2014), Rowett-ınra 2014. Gut Microbiology, 2014

"Bağırsak Bakterilerinin Glukozinolat Metabolizmasındaki Rolü", Fatma Cebeci, Melinda Mayer, John t Rossiter, Richard Mithen, Arjan Narbad (19.10.2017-22.10.2017), 4. Ulusal Bağırsak Mikrobiyotası ve Probiyotik Kongresi, 2017

"The role of human gut bacterialmethionine sulfoxide reductases inglucosinolate metabolism", Fatma Cebeci, Melinda Mayer, John t Rossiter, Richard Mithen, Arjan Narbad (04.11.2018-08.11.2018), Xxxvııı. Uluslararası Türk Mikrobiyoloji Kongresi, 2018

"Matrix Effect of Blueberry (Vaccinium arctostaphylos L.), Oat Meal and Milk on Antioxidative Potential and Bioavailability Through In Vitro Digestion Process", Fatma Cebeci, Neşe Şahin Yeşilçubuk, (07.05.2012-10.05.2012), Advanced Nonthermal Processing in Food Technology, 2012

"Phenolic Components and Properties of Vinegar", Burcu Bazu Çırpıcı, Fatma Cebeci, (22.12.2017-25.12.2017), 6th International Molecular Biology And Biotechnology Congress (molbıotech), 2017

"Anne ve Çocuk Beslenmesi", Lisans, Türkçe, 4

"Sağlık Bilimlerinde Araştırma Teknikleri", Lisans, Türkçe, 2

"Demografik Yapı ve Sağlık", Lisans, Türkçe, 2

"Halk Sağlığı", Lisans, Türkçe, 2

"Gıda Güvenliği", Lisans, Türkçe, 2

"Gıda Mikrobiyolojisi", Lisans, Türkçe, 4

"Genel Mikrobiyoloji", Lisans, Türkçe, 4

"Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyolojisi", Lisans, Türkçe, 3

"Akademik Çeviri ve Yazma Becerileri", Lisans, Türkçe, 2

"Tıbbi Dökümantasyon", Önlisans, Türkçe, 2

"Bölüm Başkanı Vekili", Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü, Bayburt Üniversitesi

"Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti, Üye", Üye

"TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, Üye"

"İstanbul Teknik Üniversitesi", Proje asistanı, 2011-2012, Kamu

"Quadram Institute Bioscience", Mikrobiyolog, 2017-2017, Yurtdışı Üniversite

"Tirebolu 42 Çay Sanayi", Gıda Mühendisi, 2008-2010, Ticari (özel)

"BAP Projesi", Pektin ve Ksantan Gamın Bağırsak Bakterileri tarafından yıkımı (Bayburt Üniversitesi-BAP Projesi- Bütçe: 8000TL)

Profil sayfasında yer alan akademik özgeçmiş bilgileri YÖKSİS tarafından sağlanmaktadır.
2018 Doktor Öğretim Üyesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Bayburt Üniversitesi
2017 - 2018 Araştırma Görevlisi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Bayburt Üniversitesi
2013 - 2017 Doktora Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi/biyomedikal Bilimler PR., University of East Anglia
2012 - 2014 Yüksek Lisans Sürdürülebilir Gelecek İçin Biyoteknoloji, University of East Anglia {england}
2010 - 2012 Yüksek Lisans Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği (yl) (tezli), İstanbul Teknik Üniversitesi
2006 - 2012 Lisans İşletme Fakültesi İşletme Bölümü, Anadolu Üniversitesi
2004 - 2008 Lisans Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Hacettepe Üniversitesi