Araştırma Görevlisi Doktor Halil İbrahim Kaya

"Utilisation of antimicrobial agents at pre and post smoking on the microbial quality of hot smoked rainbow trout", Halil İbrahim Kaya, Aydın Yapar, Ömer Şimşek, Sabanoğlu Seba, Acta Alimentaria, 2015

"Probiotic characteristics of Lactobacillus fermentum strains isolated from tulum cheese", Halil İbrahim Kaya, Ömer Şimşek, Tulumoğlu Şener, Anaerobe, 2014

"Characterization of pathogen-specific bacteriocins from lactic acid bacteria and their application within cocktail against pathogens in milk", Halil İbrahim Kaya, Ömer Şimşek, Lwt, 2019

"Vitamin ve Aminoasit Katkısının Liyofilize Laktik Asit BakterilerininGelisim Eğrisine Etkisi", Halil İbrahim Kaya, Burcu Özel, Ömer Şimşek, Nermin Taşoğulları, Academic Food Journal, 2015

"Synthesis characterization electrospinning and antibacterial studies on triphenylphosphine dithiphosphonates Copper I and Silver I complexes", Mehmet Karakuş, Yüksel İkiz, Halil İbrahim Kaya, Ömer Şimşek, Chemistry Central Journal, 2014

"Bazı Fermente Gıdalardan İzole Edilen Lactobacillus plantarum Suşlarının Metal Dirençlilik Özellikleri", Burcu Özel, Halil İbrahim Kaya, Ömer Şimşek, Akademik Food Journal, 2016

"Beyaz Peynirde Nisini Tolere Eden Laktik Asit Bakteri Miktarı ve Çesitliliği", Ömer Şimşek, Burcu Özel, Halil İbrahim Kaya, Gizem Yazıcı, Academic Food Journal, 2014

"Antioxidant and antimicrobial potential of artichoke (Cynara scolymus L.) extract in beef patties", Haluk Ergezer, Halil İbrahim Kaya, Ömer Şimşek, Czech Journal of Food Sciences, 2018

"DETERMINATION OF ANTIMICROBIAL ACTIVITIES OF SAGE ANDLINDEN HERBAL TEAS WHICH ARE SOLD BY TEA BAG ANDUNPACKED", Duygu Zehir Şentürk, Halil İbrahim Kaya, Ömer Şimşek, (10.05.2017-12.05.2017), Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 2017

"MODELLING OF ANTIMICROBIAL CHANGE IN SOME HERBALTEA BAG DURING THE BREWING", Engin Demiray, Halil İbrahim Kaya, Elif Taşdelen, Tülin Yılmaz (10.05.2017-12.05.2017), Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 2017

"Fermente Gıdalardan İzole Edien Lactobacillus plantarum Suşlarının Metal Dirençlilik Özellikleri ve Genetik Doğası", Burcu Özel, Halil İbrahim Kaya, Ömer Şimşek, (18.12.2015-19.12.2015), 18. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi, 2015

"Novel Bacteriocin-Producer Lactic Acid Bacterial Strains Sourced From Tarhana Dough", Ömer Şimşek, Halil İbrahim Kaya, Ahmet Hilmi Çon, Seba Sabanoğlu, (12.10.2011-14.10.2011), 4th International Congress on Food And Nutrition, 3rd Safe Consortium International Congress on Food Safety, 2011

"Use of Bacteriocin Producer Lactic Acid Bacteria at the Production of Tarhana", Halil İbrahim Kaya, Burcu Özel, Ömer Şimşek, Ahmet Hilmi Çon, (24.10.2013-26.10.2013), The 2 nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, 2013

"The efficiency of artichoke Cynara scolymus L extracts in raw beef patties for antioxidant and antimicrobial activity", Haluk Ergezer, Halil İbrahim Kaya, Ömer Şimşek, (02.11.2016-04.11.2016), The Food Factor ı Barcelona Conference, 2016

"A novel bacteriocin produced by Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis with a specifically antimicrobial activity against Bacillus cereus", Halil İbrahim Kaya, Ömer Şimşek, (27.08.2017-31.08.2017), 12th International Symposium on Lactic Acid Bacteria, 2017

"The Diversity of Bacteriocin Producing Lactic Acid Bacteria in Tarhana Fermentation", Halil İbrahim Kaya, Ömer Şimşek, (23.05.2016-27.05.2016), Symposium on Euroasian Biodiversity, 2016

"A novel bacteriocin, ısolated from karın butter with a specifically antimicrobial activity against Listeria monocytogenes", Halil İbrahim Kaya, Ömer Şimşek, (19.04.2018-21.04.2018), 4th International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, 2018

"Uşak Tarhanasının Fermentasyon Özellikleri", Halil İbrahim Kaya, Burcu Özel, Ömer Şimşek, (17.04.2014-19.04.2014), 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 2014

"Psikobiyotik Bakteriler", Burcu Özel, Halil İbrahim Kaya, (26.11.2018-28.11.2018), Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 2018

"Nisine Dirençli Laktik Asit Bakterilerinin Beyaz Peynirden İZolasyonu ve Tanısı", Halil İbrahim Kaya, Burcu Özel, Ömer Şimşek, Beyhan Çandır, (07.11.2013-09.11.2013), 8. Gıda Mühendisliği Kongresi, 2013

"Starter Kültürün Kurutulmasında Hücre Stabilitesinin Korunmasına Yöenlik Uygulamalar", Halil İbrahim Kaya, Ömer Şimşek, Nermin Taşoğulları, Gizem Yazıcı, (13.05.2015-15.05.2015), Pamukkale Gıda Sempozyumu Iıı Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, 2015

"The Modeling of the Effect of Different Drying Methods and Pretreatment on the Antimicrobial Activity of Cauliflower", Halil İbrahim Kaya, Engin Demiray, Tülin Yılmaz, Elif Taşdelen (15.05.2017-17.05.2017), International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences And Technologies, 2017

"Microbiological Properties Of Strained (Süzme) And Burnt (Yanık) Yoghurts Consumed in Denizli", Halil İbrahim Kaya, Duygu Zehir Şentürk, (15.05.2017-17.05.2017), International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences And Technologies, 2017

"Innovative Nisin Production Systems", Burcu Özel, Halil İbrahim Kaya, Ömer Şimşek, (05.11.2014-07.11.2014), 2nd International Congress on Food Technology, 2014

"Tarhana Kaynaklı Bazı Laktobasil Suşları Tarafından Üretilen Bakteriyosinlerin Özellikleri", Halil İbrahim Kaya, Ömer Şimşek, Selime Hazır Dalca, (28.04.2015-30.04.2015), iç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, 2015

"The Organic Acid Amount and Profile of Uşak Tarhana Dough During the Fermentation", Ahmet Hilmi Çon, Ömer Şimşek, Halil İbrahim Kaya, Nilgün Özdemir, (01.10.2015-04.10.2015), The 3rd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, 2015

"Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies", A Natural Way of Food Preservation, Springer International Publishing, Malik Abdul, 978-3-030-24903-8, Bilimsel Kitap, Kitap Bölümü

"Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji, Teknoloji ve Sağlık", Dünya’da Üretilen Bazı Fermente Gıdalar, Nobel Akademik Yayıncılık, Anlı Ertan, 978-605-7846-35-8, 583-617, Bilimsel Kitap, Kitap Bölümü

"Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü", Lisans, Türkçe, 3

"Gıda Mikrobiyolojisi", Lisans, Türkçe, 2

"Gıda Biyoteknolojisi", Lisans, Türkçe, 3

"Organik Kimya", Lisans, Türkçe, 3

"Reaksiyon Kinetiği", Lisans, Türkçe, 2

"Gıda Kimyası", Lisans, Türkçe, 2

"Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti", Üye

"Pınar Enstitüsü Bilimsel Makale Ödülü"

"Yayın Teşvik Ödülü", TÜBİTAK, Kamu, Türkiye

"TARHANADAN İZOLE EDİLEN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİ TARAFINDAN ÜRETİLEN BAKTERİYOSİNLERİN KARAKTERİZASYONU", Doçent, Bayburt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 01.10.2011-01.02.2014, 21000 TÜRK LİRASI

"Pamukkale Gıda Sempozyumu III", Araştırmacı, Pamukkale Üniversitesi, Tübitak Projesi, Tamamlandı, 13.05.2015-15.05.2015, 14400 TÜRK LİRASI

Profil sayfasında yer alan akademik özgeçmiş bilgileri YÖKSİS tarafından sağlanmaktadır.
2019 Araştırma Görevlisi Doktor

Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Bayburt Üniversitesi

2013 - 2019 Doktora Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği (dr), Pamukkale Üniversitesi
2013 - 2019 Araştırma Görevlisi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği (dr), Pamukkale Üniversitesi
2011 - 2013 Yüksek Lisans Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği (yl) (tezli), Pamukkale Üniversitesi
2011 - 2013 Araştırma Görevlisi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği (yl) (tezli), Pamukkale Üniversitesi
2010 - 2011 Araştırma Görevlisi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Bayburt Üniversitesi
2007 - 2010 Lisans Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Selçuk Üniversitesi
2006 - 2007 Lisans Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Harran Üniversitesi