"Yöneticilerin Kültür Turizmi Algısı: Safranbolu Destinasyonu Örneği", Nurettin Ayaz, Ömer Ceyhun Apak, Taner Batı, Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 2016
"Kış Turizmine Katılan Yerli Ziyaretçilerin Seyahat Davranışları: Erciyes Kayak Merkezi Örneği", Nurettin Ayaz, Ömer Ceyhun Apak, Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2017
"Kış Turizminin Sürdürülebilirliği Kapsamında Seyahat AcentasıYöneticilerinin Bakış Açısı: Kayseri Örneği", Ahmet Gürbüz, Nurettin Ayaz, Ömer Ceyhun Apak, Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 2019
"Türkiye'de Kış Turizmine Yönelik Yapılan Çalışmalar Üzerine Bir Meta Analizi", Nurettin Ayaz, Ömer Ceyhun Apak, Turk Turizm Arastirmalari Dergisi, 2021
"Kolayda Gıda Ürünlerini Satın Alma Davranışı Üzerine Bir Araştırma: Bardak Mısır Örneği", Nurettin Ayaz, Ömer Ceyhun Apak, Journal of Tourism And Gastronomy Studies, 2015
"Covid-19 Salgını Sürecinin Kültür Turizmi Destinasyonları Arz Yapıları Üzerine Etkisi: Safranbolu Örneği", Ömer Ceyhun Apak, İsa Uğur, Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 2021
"Restoran Müşterilerinin Personel İletişim Düzeyi Algıları ve Memnuniyetleri Arasındaki İlişki", Ozan Büyükyılmaz, Ömer Ceyhun Apak, Turk Turizm Arastirmalari Dergisi, 2019
"Turistlerin Yöresel Gıda Ürünlerine İlgi Düzeyleri (Interest Levels of Local Food Products by Tourists)", Ömer Ceyhun Apak, Ahmet Gürbüz, Journal of Tourism And Gastronomy Studies, 2018
"Kültürel Miras Alanları Üzerine Bir Meta Analizi: Safranbolu İlçesi Örneği", Nurettin Ayaz, Ömer Ceyhun Apak, Kübra Sünbül, Turk Turizm Arastirmalari Dergisi, 2018
"Kış Turizmine Katılan Yerli Turistlerin Seyahat Motivasyonları ve Seyahat Memnuniyetleri", Nurettin Ayaz, Ömer Ceyhun Apak, Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2017
"Türk Bankacılık Sektöründe Müşteri Beklentileri ve Şikâyetleri: Karabük Örneği", Ömer Ceyhun Apak, Muhammet Belen, Bankacılık ve Sigortacılık Araştırmaları Dergisi, 2019
"Arkadaş ve Akraba Ziyareti (AAZ) Turizmi: Bayburt İli Yerel Halkının (Ağırlayıcıların) Ziyaretçi Potansiyelinin Belirlenmesi", Ömer Ceyhun Apak, Ahmet Gürbüz, International Journal of Contemporary Tourism Research, 2020
"Sosyal Değer Algısının Seyahat Motivasyonuna Etkisi", Musa Oflaz, Ömer Ceyhun Apak, (15.10.2021-17.10.2021), 21.ulusal – 5. Uluslararası Turizm Kongresi “iç Turizm, 2021
"Kış Turizmine Katılan Yerli Turistlerin Seyahat Motivasyonları ve Seyahat Memnuniyetleri", Nurettin Ayaz, Ömer Ceyhun Apak, (07.04.2016-09.04.2016), 1. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi, 2016
"Kültür Turizmi Destinasyonlarının Arz Yapıları Üzerine Bir Araştırma: Safranbolu Örneği", Ömer Ceyhun Apak, İsa Uğur, (05.09.2019-08.09.2019), İksad 4. International Congress on Social Sciences, 2019
"Türkiye’de Kış Turizmine Yönelik Yapılan Çalışmalar Üzerine Bir Meta Analizi", Nurettin Ayaz, Ömer Ceyhun Apak, (19.12.2019-21.12.2019), 1. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi, 2019
"Restoran Müşterilerinin Personel İletişim Düzeyi Algıları ve Memnuniyetleri Arasındaki İlişki", Ozan Büyükyılmaz, Ömer Ceyhun Apak, (19.07.2018-21.07.2018), 4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, 2018
"Örgütsel Öğrenme ve İş Analitiği İlişkisi, Kavramsal Bir Değerlendirme", Fatma Zehra Tan, Muhammet Girgin, Ömer Ceyhun Apak, (11.05.2018-13.05.2018), Uluslararası Sosyal Bilimler ve İnovasyon Kongresi, 2018
"Kültürel Miras Alanları Üzerine Bir Meta Analizi: Safranbolu İlçesi Örneği", Nurettin Ayaz, Ömer Ceyhun Apak, Kübra Sünbül (04.10.2017-08.10.2017), 1. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, 2017
"Kış Turizminin Sürdürülebilirliği Kapsamında Seyahat Acentesi Yöneticilerinin Bakış Açısı: Kayseri Örneği", Ahmet Gürbüz, Nurettin Ayaz, Ömer Ceyhun Apak, (23.11.2017-25.11.2017), 1. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi, 2017
"Yöneticilerin Kültür Turizmi Algısı: Safranbolu Örneği", Nurettin Ayaz, Ömer Ceyhun Apak, Taner Batı (19.11.2015-21.11.2015), 1. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, 2015
"Türkiye'nin Kış Turizm Merkezleri ve Potansiyeli", Bayburt Kop Dağı Kayak Merkezi, Eğitim Kitabevi Yayınları, SAĞLIK Erkan, 9786257316040, 145-154, Bilimsel Kitap, Kitap Bölümü
"SELECTED ACADEMIC STUDIES FROM TURKISH TOURISM SECTOR", Diaspora Tourism, Peter Lang GmbH, Fatih TÜRKMEN, 978-3-631-81608-0, Bilimsel Kitap, Kitap Bölümü
"Menü Planlama", Önlisans, Türkçe, 3
"Beslenmenin Temel İlkeleri", Önlisans, Türkçe, 3
"Lojistik Yönetim ve Organizasyonu", Önlisans, Türkçe, 3
"Turizmde Etik", Önlisans, Türkçe, 3
"Aromatik Otlar, Baharatlar ve Karışımlar", Önlisans, Türkçe, 3
"Genel Turizm", Önlisans, Türkçe, 3
"Pazarlama", Önlisans, Türkçe, 2
"Pasta Tatlı Üretim Teknikleri", Önlisans, Türkçe, 4
"Uluslararası Pazarlama", Önlisans, Türkçe, 3
"Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi", Önlisans, Türkçe, 3
"Bölüm Başkanı"