GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
Gıda teknolojisi, gıda üretiminin yapıldığı bütün işletme veya endüstrilerde yasal kurallara uygun olarak ham maddenin işlenmesiyle sağlıklı ve uzun ömürlü gıdaların üretilebilmesi için kullanılır. Gelişmiş ülkelerde gıda teknolojisi çok önemli bir konumda olmasına paralel olarak gıda güvenliği de en üst seviyede sağlanmaktadır. Ülkemizde birçok endüstride ileri seviyede gıda teknolojisi kullanılmakla beraber, geneli için aynı şey söz konusu değildir.
Gıda teknolojisi genel olarak aşağıdaki dallarla ilgilenmektedir:
Ø Süt ve ürünleri işleme teknolojisi
Ø Et ve ürünleri işleme teknolojisi
Ø Meyve ve sebze işleme teknolojisi
Ø Meşrubat teknolojisi
Ø Hububat teknolojisi
Ø Su ürünleri işleme teknolojisi
Ø Yağ teknolojisi
Ø Hazır yemek sektörü
Ø Gıda kalite ve kontrolü
Ø Gıda ambalajlama
Ø Gıda ekonomisi ve endüstriyel işletmeciliği
Anabilim Dalı Başkanı
Yrd. Doç. Dr. Ayla ARSLANER
Tel: (0 458) 2111153- 3227/3226
E-mail: aylaarslaner@bayburt.edu.tr